SMERTE - MIGRÆNE

 

 

Glitinum-nyhed-produktemballage

Nyt traditionelle plantelægemiddel, til forebyggelse af migræne!

800.000 danskere lider af migræne, dvs. 17,9%2 af den danske befolkning, hvilket gør migræne til en folkesygdom. Tilstanden opstår oftere hos kvinder på grund af for eksempel hormonelle forandringer.1 Migræne påvirker mange menneskers liv, migræne står for 14% af alle sygedage i erhvervslivet, og forebyggelse er en af de vigtigste tiltag2. Læs mere her om, hvordan det nye traditionelle plantelægemiddel Glitinum kan hjælpe.

I efteråret 2023 lanceres Glitinum i Danmark, det eneste traditionelle plantelægemiddel, der forebygger migræne. Glitinum indeholder ekstrakt fra planten matrem (Tanacetum parthenium)  forebygger migræne ved at reducere hyppigheden og intensiteten af anfaldene.3,4

Her kan du købe Glitinum

KØB GLITINUM

Hvad er migræne? 

Migræne er en form for hovedpine, der ofte beskrives som pulserende smerter og kan være meget intens. Det kan være ledsaget af symptomer som kvalme, opkastning, lys eller lyd følsomhed. Angrebene kan vare fra flere timer til flere dage. Det vides ikke, hvad der udløser migræne, men der kan være flere faktorer på spil, herunder biologiske, miljømæssige og psykologiske faktorer.1

Glititnum800x1200


Migræne kan være så alvorlig, at den kan forstyrre de daglige aktiviteter og kan have alvorlige konsekvenser for livskvaliteten og dermed påvirke arbejdsevnen, sociale aktiviteter og familieliv. Derfor anbefales det at komme i behandling mod migræne for at mindske smerterne og forbedre livskvaliteten. Behandling af migræne afhænger af smertens sværhedsgrad og hvor ofte migrænen opstår.

Glitinum er det eneste traditionelle plantelægemiddel, der forebygger migræne.

Læs mere om nyheden Glitinum

 

Kan migræne helbredes? 

Der er ingen kur mod migræne, men der er flere måder at behandle og reducere hyppigheden og varigheden af migræneanfald på. Behandlingsmuligheder omfatter både medicinske og ikke-medicinske metoder. Medicinske behandlinger kan omfatte håndkøbs smertestillende medicin og forebyggende receptpligtig medicin såsom triptaner og betablokkere.3 Ikke-medicinske behandlinger beskæftiger sig ofte med at reducere stressniveauet i kroppen og kan omfatte afspændingsteknikker, opretholdelse af god søvnhygiejne og vredeshåndtering.

Forebyg migræne

Forebyggelse af migræne kan involvere foranstaltninger til at reducere hyppigheden eller varigheden af migræneanfald. Forebyg migræne med Glitinum! Den aktive ingrediens i Glitinum forebygger migræne ved at reducere hyppigheden og varigheden af migræneanfald.4,5

Dette er Glitinum

Glitinum er det eneste traditionelle plantelægemiddel, der forhindrer migræne. Glitinum er godkendt som et traditionel plantebaseret lægemiddel, og indeholder ekstrakt af planten matrem (Tanacetum parthenium) som har været registreret til brug i over 30 år. Anvendelsesområdet for et traditionel plantebaseret lægemiddel er udelukkende baseret på en lang tradition for brug.

Kan bruges af voksne over 18 år. Tages kontinuerligt for optimal virkning. Fås uden recept på apoteket.

Glitinum 1200x800

Glitinum®

Forebygger migræne ved at:

  • Reducerer hyppigheden af migræneanfald3
  • Reducerer intensiteten af migræneanfald4
KØB GLITINUM

I Norge er der lavet en undersøgelse af, om Nordmænd vil prøve et nyt traditionel plante lægemiddel, der forebygger migræne

Undersøgelsen viser, at cirka 90 % af nordmændene med migræne ønsker at prøve et forebyggende traditionelt plante lægemiddel.6 Nyheden Glitinum, som nu også lanceres i Danmark, er markedets eneste traditionelle plante lægemiddel uden recept, der forebygger migræne.

Migræne et aktuelt problem

Øget opmærksomhed på migræne har ført til et større fokus på at finde effektive behandlingsmetoder og forebyggende tiltag. Vi er derfor stolte over at kunne præsentere Glitinum!

Læs mere om Glitinum her 

Almindelige spørgsmål

Hvad er Glitinum?

Glitinumer er myndighedsgodkendt som en traditionel plantebaseret medicin, indeholder ekstrakt af planten matrem (Tanacetum parthenium) som har været registreret til brug i over 30 år. Tages kontinuerligt for optimal virkning. Fås uden recept på apoteket.

Hvor lang tid skal jeg tage Glitinum for at få en virkning?

Du skal tage Glitinum i mindst 2 måneder for at sikrer virkning.

Hvor længe kan jeg tage Glitinum?

Hvis brugeren har god virkning af behandlingen og ikke får bivirkninger eller andre alvorlige sygdomme, som udelukker brugen af Glitinum, kan man roligt fortsætte sin behandling med Glitinum, da Glitinum er baseret på traditionel anvendelse, dvs. erfaringer med anvendelse kendt gennem længere tid. Har brugeren derimod ingen virkning eller bivirkninger forventes det, at lægen vurdere om man skal forsætte eller seponerer produktet. 
Ingen rapporterede interaktioner. Ikke påvirket af samtidig indtagelse af mad, drikke eller alkohol. Kontakt en læge eller sundhedspersonale, hvis symptomerne forværres, mens du bruger denne medicin.

Hvordan virker Glitinum?

Glitinum indeholder ekstrakt af planten matrem (Tanacetum parthenium). Matrem har vist sig at have en virkning på både hyppigheden og varigheden af migræneanfald.4,5

Hvordan skal jeg tage Glitinum?

En kapsel dagligt. Synkes hel med vand, kapslerne må ikke tygges.

Hvor kan jeg købe Glitinum?

Glitinum kan købes på apoteket.

Hvem kan bruge Glitinum?

Glitinum kan bruges af voksne over 18 år med migræne.

Pligttekst:

Glitinum, hårde kapsler.
Hver kapsel indeholder 100 mg pulveriseret tørret matrem urt. Traditionelt plantelægemiddel, til forebyggelse af migrænehovedpine, efter at alvorligere sygdomme er blevet udelukket af lægen. Indikationen er alene baseret på traditionel anvendelse, dvs. erfaringer med anvendelse kendt gennem længere tid. Dosering: Voksne og ældre En kapsel dagligt. Fra 18 år. Kapslen synkes hel (med vand eller lidt væske). Tyg ikke kapslerne. Hvis symptomerne varer længere end 2 måneder under brug af lægemidlet, bør læge kontaktes. Glitinum bør ikke anvendes i mere end 3 måneder. Brug ikke Glitinum ved overfølsomhed over for indholdsstofferne. Kontakt lægen hvis du får det værre under brug af Glitinum. Anvendelse af Glitinum kan ikke anbefales til gravide og ammende. Mulige bivirkninger: Mave-tarm gener. Pakningsstørrelser: 30 hårde kapsler. Læs omhyggeligt vejledningen i indlægssedlen eller på pakningen. For mere information: Sana Pharma Medical AS, www.sanapharmamedical.com Baseret på indlægssedlen: 05.07.2022.

Referencer:
  1. https://www.hovedpineforeningen.dk/laes-artikel-migraene/items/migraene-er-danmarks-3-storste-sygdom.html   
  2. https://videnomhovedpine.dk/tal-og-statistik 
  3. https://pro.medicin.dk/Sygdomme/Sygdom/318362#a000
  4. Diener et al., Cephalalgia, 2005; 25: 1031–1041
  5. Palevitch et al., Phytother. Res. 1997; 11: 508-11
  6. Markedsundersøgelse gennemført af Syno International på opdrag af Sana Pharma Medical, december 2022 i Norge.

WEB-DK-202405-01-1